Mijn verhaal
Van kleins af aan ...

Al vanaf zeer jonge leeftijd werd ik aangetrokken tot alles wat met technologie te maken had. Als peuter was ik altijd te vinden voor de televisie. Ik wist al zelfstandig te zappen met de afstandsbediening, om zo van mijn favoriete kinderprogramma’s te genieten. Terwijl andere kinderen van mijn leeftijd met Barbies, Playmobile of babypoppen speelden, kon je mij terugvinden voor de PlayStation. Als we op verplaatsing waren, was mijn Nintendo of Game boy ook niet ver uit de buurt. Zelfs als ik mij verveelde, had ik altijd een oplossing klaar. Ik nam mijn fototoestel erbij en beeldde me in dat ik een echte regisseur was uit Hollywood. Niemand in mijn omgeving was veilig voor de oneindige foto’s en video’s die ik van hen maakte en daarna samenplakte tot één grote film. Jammer genoeg zijn deze nooit op het witte doek verschenen, met opluchting van mijn mama.

Toen de overstap naar het middelbaar werd gemaakt, kreeg ik een eigen laptop waarna ik me begon te verdiepen in de technische werking van computers. Met het geld wat ik ondertussen verdiende als jobstudent, in het restaurant bij ons in de buurt, kocht ik een eigen desktop computer. Het speciale aan deze computer was dat hij nog in elkaar gezet moest worden. Met hulp van een vriend stak ik de computer dan ook bijna helemaal zelf in elkaar. Al snel installeerde ik veel games om zo eindeloos te kunnen spelen.

 

De eerste stappen

De tijd om een studierichting op de hogeschool te kiezen, kwam dichterbij. Mijn passie lag in het overdragen van kennis aan anderen. Daarom koos ik voor de opleiding leerkracht lager onderwijs. Deze jaren zijn vast en zeker met hoogtes en laagtes verlopen maar mijn doorzettingsvermogen is altijd aanwezig gebleven. Na drie jaar zat de studie erop maar ik merkte dat mijn honger naar informatie nog steeds niet gestild was dus besloot ik nog een extra jaar te studeren. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik voor de studierichting leerkracht secundair onderwijs met als onderwijsvak Informatica gekozen heb. Deze wending in mijn schoolproces bracht me stillaan naar de wereld van webdesign. Eén van de vakken die ik onderwezen kreeg tijdens mijn tweede opleiding, draaide rond het creëren van websites. Het was geen wonder dat ik met veel bewondering en interesse naar deze lesuren begaf. Dit vak werd al snel meer dan een interesse, het werd een passie.

Mijn eerste job

Tijdens mijn extra opleiding kreeg ik via mijn docent een kans om te solliciteren voor de positie als ICT-coördinator binnen een basisschool. De sollicitatie bleek een groot succes te zijn, met als resultaat dat ik, tot op de dag van vandaag, nog steeds met veel voldoening op die basisschool werk. Om mijn huidige rol zo goed mogelijk te vervullen, besloot ik weer een extra opleiding te volgen. Dit keer als technisch ICT-coördinator zodat die titel officieel van mij zou zijn.

 

Caroline Ernest - profielfoto - contact
Logo C-Web Studio, bedrijfseigenaar Caroline Ernest
Een sprong in het diepe

De passie die ik voel voor webdesign en het creëren van creatieve webpagina’s is iets waar ik me nog verder voor wil inzetten. Ik wil mijn kennis overdragen aan mijn publiek en zelfstandigen of creators de kans geven om hun fantasie werkelijkheid te zien worden op digitale bladzijden. Zo begint mijn nieuw hoofdstuk als zelfstandige ondernemer in bijberoep. De voldoening na het zien van een correcte, fantasierijke website is iets wat met de wereld gedeeld mag worden. De kans om op eigen initiatief zelf websites te ontwerpen of om dit aan de klant te leren, ontvang ik met open armen. Ik ben ervan overtuigd dat het potentieel van creatieve ondernemers en hun producten online werkelijk grenzeloos is.

Wil je graag met mij samenwerken?